02.10.2023

«Сильні разом!» – будівельно-освітній форум в ПДАБА

В Придніпровській державній академії будівництва та архітектури, як ми вже повідомляли, відбувся Будівельно-освітній форум Дніпропетровщини. У роботі форуму взяли участь представники органів державної влади, представники освітніх організацій та  профспілок будівельної галузі, промисловості будматеріалів та організацій роботодавців.

Відкрив форум вітальним словом в.о. ректора, проректор з наукової роботи академії Владислав ДАНІШЕВСЬКИЙ. Він подякував збройним силам України, силовим відомствам за щоденний подвиг та запросив присутніх вшанувати пам’ять загиблих героїв, які віддали свої життя за свободу та незалежність нашої Батьківщини.

За задумом ініціаторів Форуму обкому профспілки працівників будівництва і промбудматеріалів, Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини та Придніпровської державної академії будівництва та архітектури прийшов час готуватися до повоєнного відновлення країни. А отже слід чітко визначити актуальні питання та звірити пропозиції щодо розвитку будівельної освіти та будівельної галузі в контексті сучасних викликів, зумовлених  жорстокою війною та масштабними руйнуваннями.

«У будівельників сьогодні чимало роботи. Вони відновлюють потрощені міста та села. Втім попереду ще багато справ. Тільки в нашій області ворог понівечив більше 10 тис об’єктів. Будинки, школи, лікарні… Все це треба буде лагодити та зводити наново. І тут держава потребуватиме підтримки фахівців», – зазначив, відкриваючи Форум, заступник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Максим БЕСПАЛЬЧУК.

Умовно увесь перебіг заходу можна поділити на кілька дискусійних панелей.

Залучення до програм відбудови України організацій і підприємств будівельної галузі Дніпропетровської області обговорили Віктор СЕРГЕЄВ – голова Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини, Євген МАРЧЕНКО–  радник голови Дніпропетровської обласної ради; Віктор ШИНКЕВИЧ – голова Дніпропетровської обласної організації роботодавців будівельної галузі; Олена СОВА – голова Дніпропетровської обласної організації профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України

Думками про підготовку кваліфікованих кадрів в закладах професійно-технічної освіти, коледжах, закладах вищої освіти, про ситуацію на ринку праці поділилися Іван КУЛІЧЕНКО – голова наглядової ради Придніпровської державної академії будівництва та архітектури, народний депутат України 8-го скликання, Дніпропетровський міський голова з 2000 по 2014 роки; Микола КРАВЧЕНКО – заступник начальника управління науки, вищої та професійно-технічної освіти департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації; Раїса МАЛОІВАНЕНКО – заступник директора Дніпропетровського обласного центру зайнятості; Олена ГРИШАЄВА – заступник директора Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Дніпропетровській області; Костянтин СУХИЙ – в. о. ректора Українського державного університету науки і технологій.

Концепцію Містобудівного  кодексу як засіб забезпечити справедливий баланс інтересів всіх учасників будівництва виклала Марина ВЕЛИЧКО – віце-президент Будівельної палати України, директор ПП «Металомонтаж».

Напрацюваннями Придніпровської державної академії будівництва та архітектури для відбудови та модернизації України із присутніми поділився Владислав ДАНІШЕВСЬКИЙ – в.о. ректора, проректор з наукової роботи; Євген ЮРЧЕНКО – керівник Енерго-Інноваційного Хабу ПДАБА; Олександр ГОЛУБЧЕНКО – завідувач кафедри будівельних і дорожніх машин академії.

Форум організовано з нагоди Дня працівників освіти, тож організатори  в широкому, поважному колі професіоналів будівельної справи урочисто вручили кращим працівникам академії грамоти Дніпропетровської обласної ради та Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини

Форум став чудовим  майданчик, де освітяни, підприємці та органи державної влади мали можливість скоординувати свої спільні зусилля для посилення обороноздатності нашої держави, відбудови та модернізації пошкодженої інфраструктури, інтенсифікації подальшого науково-технічного, економічного та суспільного розвитку України.

Модератор Форуму доктор технічних наук, професор, в.о. ректора ПДАБА, проректор з наукової роботи Владислав ДАНІШЕВСЬКИЙ щиро подякував учасників БУДІВЕЛЬНО-ОСВІТНЬОГО ФОРУМУ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ  «СИЛЬНІ РАЗОМ!» за плідну роботу і запевнив, що всі пропозиції увійдуть до Резолюції та будуть надіслані до органів державної влади України. Саме разом, спільно сьогодні потрібно йти до нашої головної мети – Перемоги й Відбудови України!

Матеріали про Форум читайте також на ресурсах:
– Дніпропетровської ОДА – https://adm.dp.gov.ua/…/silni-razom-forum-u-dnipri…;
– Дніпропетровської обласної ради – https://oblrada.dp.gov.ua/news/у-дніпрі-відбувся-будівельно-освітні/;
– Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок – http://www.doop.dp.ua/…/1008-do-vidbudovi-gotuvatisya...;
?>
вверх